Zelf je boekhouding doen of uitbesteden?

Datum: 3 jun, 2023
Categorie: Nieuws
Boekhouder met exact online

Zelf je boekhouding doen of uitbesteden: Een overweging voor ondernemers en ZZP’ers

Ben je een startende ondernemer of ZZP’er en zie je op tegen de administratieve taken die bij het ondernemerschap komen kijken?

Het opstellen van een overzichtelijke boekhouding en het indienen van een correcte belastingaangifte zijn verplichte taken waar je niet omheen kunt. Maar maak je geen zorgen, in deze blogpost zullen we je helpen bij het nemen van een beslissing: zelf je boekhouding doen of uitbesteden? We zullen de voordelen van beide opties bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die jouw administratieve last verlicht.

1. Tijd en focus: Waar gaat je kostbare tijd naartoe?

Een van de belangrijkste overwegingen bij het bepalen of je je boekhouding zelf wilt doen of wilt uitbesteden, is de beschikbare tijd en je focus als ondernemer. Als je ervoor kiest om zelf je boekhouding te doen, moet je er rekening mee houden dat dit veel tijd kan kosten. Het kan zijn dat je hierdoor minder tijd hebt voor je kernactiviteiten, zoals het werven van nieuwe klanten of het verbeteren van je product of dienst.

Aan de andere kant kan het uitbesteden van je boekhouding je waardevolle tijd en energie besparen. Een professioneel boekhoudkantoor heeft de expertise en ervaring om de administratieve taken efficiënt en nauwkeurig uit te voeren. Hierdoor kun jij je volledig richten op de groei van je bedrijf.

Bijvoorbeeld, stel je voor dat je een webdesigner bent die graag nieuwe klanten werft. Door je boekhouding uit te besteden, kun je meer tijd besteden aan het creëren van prachtige websites en het aantrekken van nieuwe opdrachten. Het uitbesteden van je boekhouding kan je helpen om je focus te behouden en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

2. Kosten: Wat is de meest kostenefficiënte optie?

Een andere belangrijke factor bij het beslissen over het zelf doen of uitbesteden van je boekhouding zijn de kosten. Uiteraard brengt het uitbesteden van je boekhouding kosten met zich mee, maar het kan ook financiële voordelen bieden.

Als je ervoor kiest om je boekhouding zelf te doen, moet je investeren in boekhoudsoftware, opleidingen en tijd om de benodigde kennis op te doen. Dit kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen, vooral als je geen ervaring hebt in boekhouding.

Aan de andere kant kan het uitbesteden van je boekhouding op de lange termijn kosteneffectief zijn. Een boekhoudkantoor kan je helpen om belastingvoordelen en aftrekposten optimaal te benutten, wat uiteindelijk kan resulteren in besparingen. Bovendien kun je met een vast bedrag per maand voor boekhoudkosten beter je budget beheren en onverwachte uitgaven vermijden.

3. Expertise en wet- en regelgeving: Zorgeloos voldoen aan regelgeving

Het correct bijhouden van je boekhouding en het indienen van een juiste belastingaangifte vereist specifieke kennis en ervaring. Als je ervoor kiest om zelf je boekhouding te doen, moet je jezelf vertrouwd maken met complexe regels en voorschriften. Fouten in je boekhouding kunnen leiden tot problemen met de Belastingdienst en mogelijke boetes.

Een professioneel boekhoudkantoor beschikt over de benodigde expertise en houdt zich voortdurend op de hoogte van wijzigingen in de regelgeving. Ze zorgen ervoor dat je boekhouding aan alle wettelijke vereisten voldoet en dat je geen belastingvoordelen misloopt.

Conclusie: Maak de juiste keuze voor jouw situatie

Het zelf doen of uitbesteden van je boekhouding is een persoonlijke keuze, afhankelijk van je beschikbare tijd, focus, kosten en behoefte aan expertise. Als je meer tijd wilt besteden aan je kernactiviteiten, kosten wilt beheersen en zeker wilt zijn van een correcte boekhouding, kan het uitbesteden van je boekhouding een verstandige keuze zijn.

Een professioneel boekhoudkantoor kan je helpen om de administratieve last van je schouders te nemen, zodat jij je kunt concentreren op de groei van je bedrijf. Neem de tijd om verschillende opties te vergelijken en kies de beste oplossing die past bij jouw specifieke situatie.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor je boekhouding, neem dan vandaag nog contact met ons op.

We helpen je graag om de administratieve taken uit handen te nemen, zodat jij je kunt richten op het succes van je onderneming.

Wij maken graag kennis met jou

Bij ons werken we volledig digitaal en staan we klaar om ondernemers in heel Nederland te helpen!

Wanneer ben je ondernemer voor de Belastingdienst?

Bij hoeveel opdrachtgevers ben ik zelfstandig voor de Belastingdienst als zzp'er? De regels rond ondernemen, zzp’en en freelancen zijn soms ingewikkeld. Zo is ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel alleen niet genoeg om zelfstandige te zijn.Wanneer ben je dan...

Lees meer
Hoe word ik zzp’er in de zorg?

Als zzp’er in de zorg profiteer je van enorm veel zelfstandigheid, vrijheid en flexibiliteit. Je deelt immers zelf je uren in en bepaalt voor wie je werkt. Echter komen er natuurlijk wel de nodige voorbereidingen bij kijken. Je moet namelijk eerst een aantal dingen...

Lees meer
Boekhouder

Ben jij op zoek naar een boekhouder? Wat is boekhouder? (2023) Ben jij op zoek naar een boekhouder? Of ben je gewoon geïnteresseerd in de wereld van boekhouding? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog gaan we alles bespreken over boekhouders, inclusief wat...

Lees meer
Alles over omzet- en inkomsten­­belasting

Alles wat je moet weten over omzet- en inkomstenbelasting als beginnende ondernemer Hey daar! Ben je een beginnende ondernemer en heb je geen flauw idee wat omzet- en inkomstenbelasting inhoudt? Geen zorgen, je bent niet de enige! Het betalen van belasting kan voor...

Lees meer

Ons blog

Kennis en advies

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ervaringen.

Wanneer ben je ondernemer voor de Belastingdienst?

Bij hoeveel opdrachtgevers ben ik zelfstandig voor de Belastingdienst als zzp'er? De regels rond ondernemen, zzp’en en...

Letters Belastingdienst in betaalkenmerk of beschikkingsnummer

Betekenis van Codes en Letters op Belastingaangiftes en Aanslagen Op belastingaangiftes en aanslagen van de...

Zakelijk eten en drinken aftrekbaar: Ontdek de voorwaarden en regels

Zijn kosten van eten en drinken aftrekbaar? Wanneer kan ik eten en drinken zakelijk aftrekken? Als ondernemer is het...

Hoe word ik zzp’er in de zorg?

Als zzp’er in de zorg profiteer je van enorm veel zelfstandigheid, vrijheid en flexibiliteit.

Boekhouder

Ben jij op zoek naar een boekhouder? Wat kost een boekhouder? Is een boekhouder hetzelfde als een accountant?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van alle recente ontwikkelingen in de financiële en fiscale wereld? ?

Ervaringen van onze klanten

ortaq icon trustoo

“Uitstekende communicatie, goede begrijpbare uitleg…”

⭐⭐⭐⭐⭐

Google review Ortaq

“Zeer ervaren en deskundig…”

⭐⭐⭐⭐⭐

Lees hier meer blogs

Wanneer ben je ondernemer voor de Belastingdienst?

Bij hoeveel opdrachtgevers ben ik zelfstandig voor de Belastingdienst als zzp'er? De regels rond ondernemen, zzp’en en freelancen zijn soms ingewikkeld. Zo is ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel alleen niet genoeg om zelfstandige te zijn.Wanneer ben je dan...

Letters Belastingdienst in betaalkenmerk of beschikkingsnummer

Betekenis van Codes en Letters op Belastingaangiftes en Aanslagen Op belastingaangiftes en aanslagen van de Belastingdienst worden vaak codes en letters gebruikt, die belangrijke informatie verschaffen over het type aanslag en de periode waarop de aangifte of aanslag...

Hoe word ik zzp’er in de zorg?

Als zzp’er in de zorg profiteer je van enorm veel zelfstandigheid, vrijheid en flexibiliteit. Je deelt immers zelf je uren in en bepaalt voor wie je werkt. Echter komen er natuurlijk wel de nodige voorbereidingen bij kijken. Je moet namelijk eerst een aantal dingen...

Hoe kunnen we je helpen?

Telefoon

Bel ons ma t/m vr van 08:30 tot 17:00 op 070 783 00 88.

E-mail

E-mail ons 24/7 op contact@ortaq.nl. We reageren zo snel mogelijk.

WhatsApp

Wij beantwoorden je vragen van ma t/m vr van 08:30 tot 17:00.

Pin It on Pinterest