Belastingaangifte

Fiscaal Correct

Als ondernemer heb je met meerdere aangiftes te maken. Betaal niet langer teveel belasting en voorkom hoge boetes en naheffingen.

Een goed belasting­advies bespaart je veel geld.

startersaftrek

Wij verzorgen alle soorten fiscale aangiften.

Inkomsten­belasting (IB)

Als ondernemer moet je aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers indienen. Een gedeelte kan je vooraf betalen door middel van een voorlopig aanslag (VA). Samen berekenen we je verwachte inkomen, waarmee we de voorlopige aanslag indienen. Aan het eind van het jaar dienen we je aangifte inkomstenbelasting in. Hiermee berekent de belastingdienst of je te veel of te weinig hebt betaald gedurende het jaar. Wij zorgen er voor dat je boekhouding altijd up-to-date is, zodat je tussentijds kan kijken of je voorlopige aanslag nog wel klopt. Hierdoor kunnen we onze aangifte inkomstenbelasting indienen zonder dat er verrassingen zijn.

Omzet­belasting (BTW)

Wanneer je start met je onderneming heb je vaak te maken met omzetbelasting. Hoe doe je een aangifte? Wat mag je aftrekken? Welke tarieven en vrijstellingen zijn er? Dit hoeft geen vraag meer voor jou te zijn. Ortaq neemt je administratie over en verwerkt je boekhouden. Aan het einde van het kwartaal sturen wij je een overzicht van de in te dienen btw-aangifte. Deze kan je raadplegen via je online omgeving. Na goedkeuring dienen wij je aangifte in.

LB

Heb je personeel in dienst of ben jij zelf in dienst van de onderneming? Dan moet je maandelijks je aangifte loonbelasting indienen bij de belastingdienst. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het loon dat wordt uitbetaald. Ook ben je werkgeverspremies verschuldigd die ingehouden moeten worden. Dit vraagt om specialistisch werk. Voor een laag bedrag per salarisstrook nemen wij deze werkzaamheden uit handen.

VPB

Heb je een BV, dan moet je belasting betalen over je winst. Voor het verwerken van je winst gelden twee tarieven. Op basis van je jaarrekening bepalen we de winst voor het afgelopen jaar. Vervolgens kunnen we je aangifte VPB indienen. Voor de vennootschapsbelasting kan je je winst verrekenen met verliezen tot 6 jaar uit het verleden. Bij het samenstellen van je jaarrekening, bereiden wij ook je VPB voor. Zo kan je tijdig en snel je aangifte indienen.

ICP

Doe jij zaken met het buitenland? Dan dien je ook een ICP-aangifte in te dienen. De ICP aangifte is een belasting over de diensten en goederen die jij intracommunautair levert vanuit Nederland naar een ander EU land. De ICP aangifte is een specificatie van de BTW aangifte waarin u aangeeft goederen/diensten aan een onderneming in een ander EU land heeft geleverd. Doet je dit niet juist of tijdig, kan je een boete krijgen van de belastingdienst. Afhankelijk van de goederen of diensten die je levert en het bedrag kan de aangiftetijdvak verschillen. Wil je weten wanneer jij je ICP aangifte in moet dienen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Hulp bij belastingaangifte 2021

De belastingaangiftes: het is voor veel ondernemers een van de minder aangename aspecten van het ondernemerschap.

Verzekerd van een tijdige aangifte

Altijd terugkoppeling over de verwerking

Digitaal meekijken en goedkeuren aangifte

Vast bedrag, geen verrassing

Belastingaangifte