Administratie & Boekhouding

Vakkundig en persoonlijk
Financiële Admini­stratie en Boekhouding

Als ZZP’er en ondernemer staat administratie en boekhouden niet op je primaire lijst van werkzaamheden.

Het belang van Boekhouding en Financiële Administratie

Als ondernemer is het van cruciaal belang om te allen tijde op de hoogte te zijn van je financiële situatie.

Om succesvol te kunnen ondernemen, moet je weten waar je winst maakt en waar de risico’s liggen. Een goede financiële administratie is essentieel om de juiste beslissingen te kunnen nemen op basis van up-to-date boekhouding.

Je moet kunnen aantonen waar je kosten, uitgaven, omzet en winst vandaan komen bij het doen van belastingaangifte. Een overzichtelijke administratie voorkomt boetes en zorgt ervoor dat je tijdig en correct kunt voldoen aan je fiscale verplichtingen.

Geïnteresseerd geraakt in Ortaq?

administratie boekhouding ortaq

Wat omvat de financiële administratie?

De financiële administratie omvat alle financiële gegevens van je onderneming. Dit omvat onder andere:

  • Kassabonnen, facturen, bankafschriften, uitgaven en inkomsten.
  • Bezittingen, schulden, rechten en plichten.
  • Debiteuren-, crediteuren- en voorraadadministratie.
  • Contracten, overeenkomsten en andere afspraken.
  • Financiële rapportages zoals de jaarrekening, bestaande uit een balans, winst- en verliesrekening en toelichting.
  • Salarisadministratie van werknemers.
  • Eventuele urenregistratie en rittenregistratie voor de auto van de zaak.

Een goede financiële administratie geeft je een duidelijk overzicht van de financiële situatie van je onderneming en stelt je in staat om tijdig bij te sturen en belangrijke beslissingen te nemen.

Waarom software gebruiken voor de financiële administratie?

Er zijn verschillende softwarepakketten beschikbaar die je kunnen helpen bij het voeren van een efficiënte financiële administratie. Het is belangrijk om een boekhoudprogramma te kiezen dat past bij de behoeften van je onderneming. Een online boekhoudpakket biedt real-time inzicht in je financiële administratie en voorziet je van de benodigde informatie om indien nodig bij te sturen. Met een softwarepakket kun je eenvoudig de omzet en uitgaven van voorgaande jaren vergelijken met die van het huidige boekjaar. Hierdoor kun je direct zien of je vooruitgang boekt en waar je mogelijkheden hebt om meer winst te behalen.

Het gebruik van software voor je financiële administratie bespaart niet alleen tijd en geld, maar vermindert ook de kans op fouten in vergelijking met het handmatig verwerken van financiële gegevens.

Onze boekhouders staan voor je klaar.

Grip op je administratie met Ortaq

Ortaq kan je helpen om grip te krijgen op je administratie. Door je administratie aan ons uit te besteden, zorgen wij ervoor dat deze altijd up-to-date en geordend is. Hierdoor kun jij je met een gerust hart focussen op waar je goed in bent: de verdere ontwikkeling van je bedrijf.

Ortaq biedt verschillende diensten aan om je te ontzorgen. Wij kunnen je volledige administratie verzorgen, eventuele achterstanden wegwerken, belastingaangiften doen, salarisadministratie, jaarrekeningen opstellen en diverse financiële processen uit handen nemen. Daarnaast denken wij proactief met je mee om je te helpen profiteren van fiscale voordelen.

Met Ortaq heb je een betrouwbare partner die je administratie vereenvoudigt en hoogwaardige, efficiënte dienstverlening biedt aan bedrijven van alle groottes en in verschillende sectoren.

Maak nu een afspraak met Ortaq

De Voordelen van een Professionele Boekhouding

Een professionele boekhouding biedt tal van voordelen voor ondernemers. Bij het uitbesteden van je administratie aan een professioneel administratiekantoor geniet je van de volgende voordelen:

1. Duidelijk en scherp tarief
Ortaq hanteert een duidelijk en scherp tarief voor het uitbesteden van je administratie. Hierdoor kom je nooit voor vervelende financiële verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

2. Vast contactpersoon die altijd klaar staat
Bij Ortaq heb je één vast contactpersoon waar je te allen tijde terecht kunt voor al je vragen en opmerkingen. Dit zorgt voor een persoonlijke benadering en snelle communicatie.

3. Klanttevredenheid
Ortaq is trots op haar klanttevredenheid en wordt door klanten beoordeeld met een 9,4. Dit geeft aan dat Ortaq haar klanten de aandacht en service biedt die zij verdienen.

Administratieve diensten

Administratieve diensten op maat

Zoek je een administratiekantoor voor een eerlijke prijs? En een boekhouder met wie je een lange termijn samenwerking opbouwt?

Twijfel dan niet om kennis met ons te maken.

Wij vertellen je graag meer over hoe we je kunnen helpen in een vrijblijvend gesprek! Maak een afspraak met één van onze professionals.

Geïnteresseerd geraakt in Ortaq?

Boekhouder gezocht?

Door het bijhouden van een boekhouding heb je altijd beschikking over de cijfers en resultaten van je bedrijf. Hierdoor krijg je snel een goed overzicht van al je kosten en opbrengsten. De boekhouding is de basis voor je belastingaangiften.

Hoe lang moet je financiële administratie bewaren?

Voor particulieren geldt er geen wettelijke bewaarplicht vanuit de Belastingdienst. Echter, het is verstandig om je administratie minimaal 5 jaar te bewaren om mogelijke naheffingen te voorkomen. Voor bedrijven en zelfstandigen geldt wel een wettelijke bewaarplicht van 7 tot 10 jaar. Het is dus belangrijk om je financiële gegevens gedurende deze periode toegankelijk te houden.

Ook je facturen moeten voldoen aan wettelijke eisen. Lees meer over de bewaarplicht op belastingdiens.nl

Administratie en boekhouding

Maak nu een afspraak met Ortaq

Ben je het zat om je kostbare tijd te besteden aan administratieve taken? Wil je grip krijgen op je financiële administratie en profiteren van de voordelen die Ortaq te bieden heeft?

Exact certificering

Voor de financiële administratie maken wij gebruik van Exact Online.

Met dit programma kun je meekijken naar de werkzaamheden die wij uitvoeren.

Zo heb je 24/7 inzicht in je boekhouden met actuele informatie, door in te loggen via de computer, tablet of telefoon.

Mocht je vragen hebben over je administratie kan je via de app ook vragen stellen aan je adviseur. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar of kan je gebruik maken van ons bedrijfs-Whatsapp om contact op te nemen. Na het verwerken van je administratie vinden we het fijn om een terugkoppeling te geven met eventuele aandachtspunten. Zo hebben we regelmatig contact en houden we de administratie up-to-date. En dat allemaal tegen een vast bedrag per maand. Dus geen verassingen achteraf!

De totaaloplossing van Ortaq

Ortaq biedt dé totaaloplossing voor jouw onderneming van administratie tot grafische diensten op 1 plek!

Boekhouder certificaat
Boekhouding

Financiële Admini­stratie

Als ZZP’er en ondernemer staat administratie en boekhouden niet op je primaire lijst van werkzaamheden. Maar ook dit moet gebeuren en is het noodzakelijk voor een financieel gezond bedrijf. Door je boekhouden uit te besteden aan Ortaq kan jij tijd besparen, die je kunt besteden om klanten te werven, omzet te generen en kwaliteit te verbeteren.

Ontdek de mogelijkheden

Belastingaangifte

Fiscaal Correct

Belastingaangiftes horen op tijd te gaan. Voorkom boetes en lever je btw-aangiftes op tijd in. Wij verzorgen alle soorten fiscale aangiften. Wil je ook de fiscale aangiftes voor jouw bedrijf uitbesteden?

Ontdek de mogelijkheden

Salaris­administratie

Voordelen van Ortaq

De wet- en regelgeving omtrent loonberekeningen verandert voortdurend en zijn voor de ondernemer wel eens lastig om te volgen. Zorgen over de salarisadmini­stratie? Wij staan voor je klaar en denken graag met je mee.

Ontdek de mogelijkheden

Zorgadministratie

Begin jij als ondernemer/ ZZP’er in de zorg?

Als zorgprofessional ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van cliënten om zorg aan te leveren. Je plant je scholing(en) en houdt je certificaten up-to-date.

Ontdek de mogelijkheden

Grafisch totaalpakket

Logo en huisstijl

Naast je administratie verzorgen wij graag jouw logo, website, email en meer. Wij leveren totaalpakket van administratie tot grafische diensten onder één dak. Dat maakt ons zo uniek!

Ontdek de mogelijkheden

Bekijk onze tarieven

Zekerheid voor een vast bedrag per maand

Starters

Tot 10 mutaties per maand

€69,- p.m.

Eenmanszaak

Tot 10 mutaties per maand

€89,- p.m.

BV / VOF

Tot 10 mutaties per maand

€149,- p.m.

Hoe kunnen we je helpen?

Telefoon

Bel ons ma t/m vr van 08:30 tot 17:00 op 070 783 00 88.

E-mail

E-mail ons 24/7 op contact@ortaq.nl. We reageren zo snel mogelijk.

WhatsApp

Wij beantwoorden je vragen van ma t/m vr van 08:30 tot 17:00.

Pin It on Pinterest