Leukste administratiekantoor van Nederland

Administratie­kantoor / Boekhouder Almere

Z

Vast laag maandtarief

Z

Slim samenwerken

Z

Altijd dichtbij en bereikbaar

Z

24/7 toegang tot administratie

Ben je op zoek naar een boekhouder in Almere?

Jouw betrouwbare boekhouder in financiële administratie

Als ondernemer weet je dat het bijhouden van een gedegen administratie van groot belang is. Het kan echter een tijdrovende taak zijn die veel expertise vereist. Gelukkig is er een oplossing: Ortaq dé boekhouder Almere die gespecialiseerd is in boekhouding en belastingaangifte. Of je nu een ZZP’er, eenmanszaak, VOF of BV bent, bij ons ben je aan het juiste adres. Door de krachten te bundelen met een boekhouder, bewaar je niet alleen kostbare tijd. Het bijhouden van administratie is immers een tijdrovende en complexe taak waarbij een boekhouder je uitstekend van dienst kan zijn.

Geïnteresseerd geraakt in Ortaq?

Boekhouder Almere
Ortaq Exact boekhouder Top Score
financiele administratiekantoor mobiel

Ontdek onze diensten

Administratie & Boekhouding

Vakkundig en persoonlijk financiële admini­stratie.

Salarisadministratie

Zorgen over de salarisadmini­stratie?

Belastingaangifte

Betaal niet langer teveel belasting.

Grafisch totaalpakket

Een goede logo en een zakelijke website?

online boekhouder logo

Hét moderne administratiekantoor van Flevoland

Ortaq is een modern en professioneel administratiekantoor.

Zoek jij een administratiekantoor in Almere?
We zijn niet alleen lokaal actief. Dankzij onze geavanceerde online boekhouding zijn we beschikbaar voor ondernemers in heel Nederland.

Geïnteresseerd geraakt in Ortaq?

Slim samenwerken met een boekhouder Almere

Waarom een administratiekantoor inschakelen?

Een administratiekantoor inschakelen kan veel voordelen bieden voor ondernemers en bedrijven in Almere. Door je administratie uit te besteden, kun je je volledig richten op je core business. Een administratiekantoor neemt allerlei administratieve taken van je over, zoals facturatie, debiteuren- en crediteurenbeheer, salarisnadministratie en jaarrekeningen.

Vaak hebben ondernemers onvoldoende tijd of kennis van administratie om dit efficiënt zelf te doen. Een administratiekantoor beschikt daarentegen over alle expertise en mankracht voor een professionele boekhouiding. Zij werken met gespecialiseerde software en hebben ervaring met complexe administratieve en fiscale wet- en regelgeving. Je administratie is dus in goede handen.

De boekhouders fungeren bovendien als een verlengstuk van je eigen team. Ze kennen je bedrijf en denken mee over zakelijke beslissingen rondom bijvoorbeeld investeringen, belastingoptimalisatie en bedrijfsfinanciering. Je hebt dus altijd deskundig advies tot je beschikking.

Kortom, door het uitbesteden van je administratie kun je je volledig richten op je kernactiviteiten. Een administratiekantoor is dus een waardevolle toevoeging voor elke onderneming.

Wat doet een administratiekantoor?

1. Boekhouding

Een administratiekantoor kan de volledige boekhouding voor jouw bedrijf verzorgen, van het verwerken van facturen tot het opstellen van de jaarrekening. Zij houden alle inkomsten en uitgaven nauwkeurig bij en zorgen voor een overzichtelijke administratie.

2. Belastingaangifte

Het administratiekantoor kan ook de belastingaangiftes voor jouw bedrijf verzorgen, zowel de btw-aangifte als de vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting. 

3. Salarisadministratie

Veel administratiekantoren bieden ook salarisadministratie. Zij berekenen en verwerken de salarissen, houden rekening met belastingen, sociale premies en andere inhoudingen. Ook de jaaropgaven worden verzorgd.

4. Advies

Naast de administratie kan een administratiekantoor jou ook adviseren over zaken als bedrijfsoprichting, financiering, salaris en meer. 

Voordelen van een administratiekantoor Almere

Een administratiekantoor inschakelen heeft verschillende voordelen voor ondernemers en bedrijven in de regio Almere. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Tijdbesparing
  • Kostenbesparing
  • Expertise

Voor welke bedrijven is een administratiekantoor geschikt?

Een administratiekantoor kan voor veel verschillende soorten bedrijven een uitkomst zijn. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende:

MKB bedrijven

Voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is uitbesteding van de administratie vaak een logische keuze. De administratie neemt veel tijd in beslag, terwijl de focus van de ondernemer moet liggen op de core business en klanten. Een administratiekantoor neemt deze tijdrovende taken over, zodat de ondernemer zich kan richten op waar hij/zij goed in is.

Startups & ZZP’ers

Voor startende ondernemers en ZZP’ers is het verstandig om de administratie uit te besteden. In de beginfase moet de focus liggen op klantwerving en het opbouwen van de onderneming. Een administratiekantoor ontzorgt door de administratie en financiën op orde te houden.

Groeiende bedrijven

Bedrijven die snel groeien komen vaak handen en tijd tekort om de administratie zelf bij te houden. Een administratiekantoor biedt extra capaciteit om de boekhouding op orde te houden tijdens groei.

Specialistische administraties

Voor bedrijven met een complexere administratie, bijvoorbeeld vanwege internationalisering, kan een administratiekantoor met specialistische kennis veel toegevoegde waarde bieden.

Keuze maken

Waarop letten bij het kiezen van een administratiekantoor in Almere? Dit is een belangrijke vraag, want je wil natuurlijk een kantoor vinden dat bij je past. Hier zijn een aantal tips:

Prijs
Vergelijk de prijzen van verschillende kantoren. Let wel op dat goedkoop niet altijd beter is. Kijk of de prijs overeenkomt met de geleverde diensten. Een lagere prijs kan soms betekenen dat je minder ondersteuning krijgt.

Expertise
Zorg dat het kantoor expertise heeft in jouw branche en met soortgelijke klanten als jij werkt. Dit vergroot de kans dat ze precies weten waar ze op moeten letten bij het doen van de administratie voor jouw bedrijf.

Klanttevredenheid
Informeer naar referenties en kijk of je contact kunt opnemen met enkele andere klanten. Een tevreden klant zegt veel over de kwaliteit en service van een administratiekantoor. Op de website kun je vaak reviews vinden.

Bereikbaarheid
Kies een kantoor dat goed bereikbaar is, zowel fysiek als telefonisch/per e-mail. Zo kun je snel schakelen als er dringende vragen zijn.

Door op deze punten te letten, vind je vast een administratiekantoor dat het beste bij jou past!

Werkwijze

Een administratiekantoor neemt veel werk uit handen, maar hoe werkt de samenwerking precies? Wat kun je verwachten?

Allereerst is er uiteraard een intakegesprek waarin we bespreken wat je verwachtingen zijn en hoe we kunnen voorzien in jouw administratieve behoeften. 

Vervolgens ontvangen we periodiek jouw administratie, bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal. We verwerken deze en houden de administratie up-to-date. Je kunt altijd inzage krijgen in de administratie en we bespreken de status en bijzonderheden in regelmatig overleg. Ook bereiden we de btw-aangiften voor je voor.

We nemen de boekhouding uit handen en houden je op de hoogte van belangrijke zaken in je administratie. Zo heb jij meer tijd voor je onderneming en weten we zeker dat jouw administratie in goede handen is!

Wat kost een administratiekantoor?

Gemiddeld genomen betaal je voor de diensten van een administratiekantoor tussen de €60 en €150 per maand. Dit is echter sterk afhankelijk van de omvang en complexiteit van je administratie.

Voor een eenmanszaak of kleine BV met weinig facturen en transacties ben je al gauw €60 per maand kwijt. Gaat het om een grotere onderneming met bijvoorbeeld personeel erbij, dan lopen de kosten al snel op tot €150 tot €400 per maand. Ook specialistische administraties zoals die van artsen, advocaten en zorginstelling zijn over het algemeen duurder.

De kosten hangen dus af van:

– Het aantal facturen en transacties dat verwerkt moet worden
– De complexiteit van de administratie
– Eventuele bijzonderheden zoals buitenlandse activiteiten
– Het aantal werknemers waarvoor een loonadministratie gevoerd moet worden

Naast de maandelijkse kosten rekenen administratiekantoren meestal eenmalige opstartkosten voor het inrichten van je administratie en bedrijfsdossier. Die liggen gemiddeld tussen de €150 en €500.

Ook BTW-aangiftes en jaarrekeningen worden apart in rekening gebracht. Vraag altijd een offerte op maat zodat je een goede inschatting krijgt van de totale kosten. Een goed administratiekantoor is transparant over alle kosten.

Veelgestelde vragen over administratiekantoren beantwoorden.

Hoe weet ik welk administratiekantoor het beste bij mijn bedrijf past?

Het is verstandig om te kijken naar de specialisatie en expertise van verschillende administratiekantoren. Zoek een kantoor dat ervaring heeft met bedrijven van vergelijkbare grootte en in dezelfde branche. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en kijk of de chemie goed is. Een goede klik met je adviseur is belangrijk.

Wat zijn de tarieven voor diensten van een administratiekantoor?

De tarieven verschillen per kantoor en zijn afhankelijk van de diensten die ze leveren. Meestal werken administratiekantoren met vaste maandelijkse tarieven of uurtarieven. Een indicatie is €65 – €150 per uur. Vraag een offerte op maat voor een goed beeld van de kosten.

Kan het administratiekantoor ook de belastingaangifte verzorgen?

Ja, het verzorgen van de belastingaangifte behoort tot de standaarddienstverlening van administratiekantoren. Ze kunnen de btw-aangifte, loonheffingen en inkomstenbelasting voor je uit handen nemen. Zorg wel dat je alle benodigde stukken op tijd aanlevert.

Hoe weet ik of ik een administratiekantoor nodig heb?

Wanneer het bijhouden van de administratie teveel tijd kost of je fouten maakt, is het verstandig om hulp in te schakelen. Ook bij snelle groei, investeringen, personeel aannemen of complexe zaken als btw is een administratiekantoor aan te raden. 

Wil jij ook jouw administratie uitbesteden? Neem dan vandaag nog contact op met Ortaq administraiekantoor voor een vrijblijvend advies op maat. Onze boekhouders adviseren je graag over de mogelijkheden.

Tarieven boekhouder Almere

Bij ons geen verrassingen of verborgen kosten. De tarieven variëren afhankelijk van jouw ondernemingsvorm. Vanaf slechts €69,- (excl. btw) per maand nemen wij jouw volledige administratie over. Voor een volledig overzicht van onze tarieven verwijzen wij je graag naar onze tarieven pagina.

Neem contact op met Ortaq

Ortaq staat voor je klaar. Als administratiekantoor Almere staan wij klaar om jou als ondernemer te ontzorgen. Of je nu net bent gestart met jouw onderneming of al langer actief bent, wij helpen je graag met jouw financiële administratie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen. 

Geïnteresseerd geraakt in Ortaq?

Bel ons

070 783 00 88

Mail ons

contact@ortaq.nl

Boekhouder logo

Maak het verschil met een goede huisstijl

Naast je administratie verzorgen wij graag jouw logo, website, e-mail en meer.

Ervaringen van onze klanten

Reviews

Zeer professioneel! Snelle antwoord op alle vragen. Betrouwbare boekhouder. Ik raad Ortaq administratie iedereen aan...

⭐⭐⭐⭐⭐

Karolina

I recently started my own company, Ortaq team have been very professional and very quick...
⭐⭐⭐⭐⭐
Felix Wassmann

Zeer ervaren en deskundig. Samen met Ortaq ben ik nog nooit zo zeker geweest over mijn bedrijf en administratie....

⭐⭐⭐⭐⭐

Hill Ks

Mijn ervaring over Ortaq is vakkundig, jong,dynamisch,deskundig,concreet ,klantvriendelijk, goed bereikbaar en zeer betrouwbaar...

⭐⭐⭐⭐⭐

Rymn

Zeer tevreden over de diensten van Ortaq administratie, snelle service en goede communicatie...

⭐⭐⭐⭐⭐

O. Erkmen

Alle reviews zijn onafhankelijk verzameld door Google.

Bekijk onze tarieven

Zekerheid voor een vast bedrag per maand

Eenmanszaak - ZZP

Tot 10 mutaties per maand

€69,- p.m.

BV / VOF

Tot 10 mutaties per maand

€149,- p.m.

Holding BV / DGA

Tot 10 mutaties per maand

€89,- p.m.

Ons blog

Kennis en advies

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ervaringen.

Eenvoudig en snel BTW berekenen online

Online BTW berekenen - BTW calculator tool Welkom op onze handige pagina voor gratis online btw-berekeningen. Hier...

Overstappen van boekhouder of administratie­­­­­­­­­­­kantoor

Overstappen van boekhouder of administratiekantoor Overstappen?

Hoe vraag je een btw-nummer aan?

BTW nummer aanvragen? Als je in Nederland een onderneming hebt, is het aanvragen van een btw-nummer (vaak afgekort met...

Belastingdienst contactgegevens

Belastingdienst contactgegevens, telefoonnummer en adresgegevens (2023) Welkom op onze pagina met informatie over de...

Wanneer ben je ondernemer voor de Belastingdienst?

Bij hoeveel opdrachtgevers ben ik zelfstandig voor de Belastingdienst als zzp'er? De regels rond ondernemen, zzp’en en...

Hoe kunnen we je helpen?

Telefoon

Bel ons ma t/m vr van 08:30 tot 17:00 op 070 783 00 88.

E-mail

E-mail ons 24/7 op contact@ortaq.nl. We reageren zo snel mogelijk.

WhatsApp

Wij beantwoorden je vragen van ma t/m vr van 08:30 tot 17:00.

Pin It on Pinterest