Administratie zorg thuiszorg

Zorgadministratie. Begin jij als ondernemer/ ZZP’er in de zorg?

Zorgadministratie voor professionals in de zorg.

Begin jij als ondernemer/ ZZP er in de zorg? Dan begint je avontuur altijd bij de KvK. Denk aan je naam en je rechtsvorm.

Als je je hebt ingeschreven ontvang je een brief van de CIBG, de uitvoeringsorganisatie van Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, met een uitnodiging om je daar te melden. Dit gebeurt op grond van Aanpassingswet Wet toetreding zorgaanbieders (AWtza). Deze wet heeft als doel zorgaanbieders beter in beeld te krijgen en bij aanvang direct bewuster te maken van eisen waar zij aan moeten voldoen. Vanaf januari 2022 wordt het verplicht om aan te melden bij CIBG. Ook als ZZP’er in de zorg heb je dezelfde verantwoordelijkheden.

Administratiekantoor gespecialiseerd in de zorgsector.

Heb je nog vragen over dit onderwerp?

Zorgprofessional:

Als zorgprofessional ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van cliënten om zorg aan te leveren. Je plant je scholing(en) en houdt je certificaten up-to-date.

Ondernemer:

Je bent nu zelf verantwoordelijk voor jou handelen en dient zelf actie te ondernemen.

Denk aan een goede administratie voeren, voldoen aan de urennorm, het aantal opdrachtgevers en risico’s afdekken. Daarnaast moet je een overeenkomst ondertekenen met je opdrachtgevers, die in de praktijk uitgeoefend moeten worden. Vragen over de overeenkomsten? Wij kunnen je daarbij ondersteunen.

De rol van zorgaanbieder:

Zorgaanbieders moeten voldoen aan de eisen die gesteld zijn door onder andere wkkgz. De CIBG houdt hier toezicht op.

Je kunt denken aan onderwerpen als: Klachtenregeling, Veilig melden van incidenten, sterkere positie van cliënt, meldplicht zorgaanbieders. Daarnaast kan je te maken hebben jaarverantwoording zorg, waarin je verantwoording af moet leggen over de door jou geleverde diensten. Met onze ruime ervaring in de zorg kunnen wij jou hier optimaal in ondersteunen.

Meldplicht voor nieuwe zorgaanbieders 2022

Zorgadministratie boekhouder

Software:

Als zorgaanbieder is het van belang om je zorg goed te rapporteren.

Wij ondersteunen zorgverleners niet alleen in de financiële administratie, maar ook in de zorgadministratie. Zo kan je gebruik maken van onze zorgdossier, die wij kunnen inrichten in Nedap, Conexus of Thuiszorgplanner. Zo kan jij goed het verleende zorg rapporteren en je uren voor je facturatie verantwoorden. Wij zorgen voor de administratie.

Ortaq helpt je met de zorg­administratie

Ortaq is een full-service administratiekantoor dat een totaalpakket van administratie tot grafische diensten onder één dak biedt.

Wij hebben brede ervaring in VVT, GZ en GGZ. Wil jij starten of heb je een onderneming in de zorg, dan komen wij graag in contact om kennis te maken. Zo ben je niet alleen verzekerd van een goede financiële administratie, maar kunnen wij ook ondersteunen in de zorgadministratie en het ontwerpen van je huisstijl.

Heb je nog vragen over dit onderwerp?

Of wil je een vrijblijvende offerte opvragen?