Sector Zorg – Zorgadministratie

Datum: 14 mrt, 2021
Categorie: Sectoren
Boekhouder met exact online

Zorgadministratie. Begin jij als ondernemer/ ZZP’er in de zorg?

Zorgadministratie voor professionals in de zorg.

Begin jij als ondernemer/ ZZP er in de zorg? Dan begint je avontuur altijd bij de KvK. Denk aan je naam en je rechtsvorm.
Als je je hebt ingeschreven ontvang je een brief van de CIBG, de uitvoeringsorganisatie van Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, met een uitnodiging om je daar te melden. Dit gebeurt op grond van Aanpassingswet Wet toetreding zorgaanbieders (AWtza). Deze wet heeft als doel zorgaanbieders beter in beeld te krijgen en bij aanvang direct bewuster te maken van eisen waar zij aan moeten voldoen. Vanaf januari 2022 wordt het verplicht om aan te melden bij CIBG. Ook als ZZP’er in de zorg heb je dezelfde verantwoordelijkheden.

Administratiekantoor gespecialiseerd in de zorgsector.

Zorgprofessional:

Als zorgprofessional ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van cliënten om zorg aan te leveren. Je plant je scholing(en) en houdt je certificaten up-to-date.

Ondernemer:

Je bent nu zelf verantwoordelijk voor jou handelen en dient zelf actie te ondernemen.
Denk aan een goede administratie voeren, voldoen aan de urennorm, het aantal opdrachtgevers en risico’s afdekken. Daarnaast moet je een overeenkomst ondertekenen met je opdrachtgevers, die in de praktijk uitgeoefend moeten worden. Vragen over de overeenkomsten? Wij kunnen je daarbij ondersteunen.

De rol van zorgaanbieder:

Zorgaanbieders moeten voldoen aan de eisen die gesteld zijn door onder andere wkkgz. De CIBG houdt hier toezicht op.
Je kunt denken aan onderwerpen als: Klachtenregeling, Veilig melden van incidenten, sterkere positie van cliënt, meldplicht zorgaanbieders. Daarnaast kan je te maken hebben jaarverantwoording zorg, waarin je verantwoording af moet leggen over de door jou geleverde diensten. Met onze ruime ervaring in de zorg kunnen wij jou hier optimaal in ondersteunen.

Meldplicht voor nieuwe zorgaanbieders 2022

Zorgadministratie boekhouder

Software:

Als zorgaanbieder is het van belang om je zorg goed te rapporteren.

Wij ondersteunen zorgverleners niet alleen in de financiële administratie, maar ook in de zorgadministratie. Zo kan je gebruik maken van onze zorgdossier, die wij kunnen inrichten in Nedap, Conexus of Thuiszorgplanner. Zo kan jij goed het verleende zorg rapporteren en je uren voor je facturatie verantwoorden. Wij zorgen voor de administratie.

Nedap
Conexus
Thuiszorgplanner

Ortaq helpt je met de zorg­administratie

Ortaq is een full-service administratiekantoor dat een totaalpakket van administratie tot grafische diensten onder één dak biedt.

Wij hebben brede ervaring in VVT, GZ en GGZ. Wil jij starten of heb je een onderneming in de zorg, dan komen wij graag in contact om kennis te maken. Zo ben je niet alleen verzekerd van een goede financiële administratie, maar kunnen wij ook ondersteunen in de zorgadministratie en het ontwerpen van je huisstijl.

Ons blog

Kennis en advies 🚀

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ervaringen.

Overstappen van boekhouder of administratiekantoor

Overstappen van boekhouder of administratiekantoor Overstappen?

Boekhouder met Exact Online

Boekhouder met Exact Online Wat is Exact Online? Met Exact Online heb je een totaaloplossing pakket voor jouw digitale...

Sector Transport

Je eigen transport-/ koeriersbedrijf beginnen? Stel je wilt een bedrijf starten in het beroepsgoederenvervoer over de...

4 tips voor ZZP’ers

4 handige tips voor ZZP'ers Het groeiende aantal ZZP’ers zorgt in veel branches voor meer concurrentie! We helpen je...

Boekhouder voor ZZP’ers in de Bouw

Boekhouder voor ZZP’ers in de Bouw.
Werk je als zzp er in de bouw of start jij als zzp er in de bouw?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van alle recente ontwikkelingen in de financiële en fiscale wereld? 👋

Ervaringen van onze klanten

ortaq icon trustoo

“Uitstekende communicatie, goede begrijpbare uitleg…”

⭐⭐⭐⭐⭐

Google review Ortaq

“Zeer ervaren en deskundig…”

⭐⭐⭐⭐⭐

Lees hier meer blogs

Overstappen van boekhouder of administratiekantoor

Overstappen van boekhouder of administratie­kantoor Overstappen naar een andere boekhouder of administratiekantoor? Snel, eenvoudig en gratis overstappen. Gratis overstapservice. Ondernemers overwegen regelmatig om over te stappen naar een andere boekhouder of...

Boekhouder met Exact Online

Boekhouder met Exact Online Wat is Exact Online? Met Exact Online heb je een totaaloplossing pakket voor jouw digitale administratie. Exact Online is een van de grote marktleider op het gebied van online boekhoudsoftware.Kan ik Exact Online samen met mijn boekhouder...

Sector Transport

Je eigen transport-/ koeriersbedrijf beginnen? Stel je wilt een bedrijf starten in het beroepsgoederenvervoer over de weg (transport/ koerier). Welke route moet je dan volgen om hiermee van start te kunnen gaan? Je hebt dan een EURO vergunning van de NIWO nodig. Deze...

Hoe kunnen we je helpen? 🙌

Telefoon

Bel ons ma t/m vr van 08:30 tot 17:00 op 070 783 00 88.

E-mail

E-mail ons 24/7 op contact@ortaq.nl. We reageren zo snel mogelijk.

WhatsApp

Wij beantwoorden je vragen van ma t/m vr van 08:30 tot 17:00.

Pin It on Pinterest

Deel dit!

Deel dit blog met je vrienden!