We staan voor je klaar!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen?

Kan ik zelf mijn boekhouding doen?

Er bestaan online boekhoudprogramma’s die verklaren dat je je administratie helemaal zelf kunt doen. Helaas houden zij geen rekening met de wet- en regelgeving waar je je als ondernemer aan moet houden.

Wat is inbegrepen in mijn abonnement?

Bij de tarieven pagina staan de tarieven met de bijbehorende mutaties beschreven. In de abonnementen zijn al deze werkzaamheden tegen een vast bedrag.

Wat is niet inbegrepen in mijn abonnement?

In de abonnementen zijn extra werkzaamheden niet inbegrepen, zoals: Opstellen van arbeidsovereenkomsten, implementatie van software, debiteurenbeheer, (accountants)verklaring en advieswerkzaamheden t.b.v. specifieke vragen zoals, financiering, medewerkers werven, overnameadvies etc. Mocht u gebruik willen maken van deze diensten, zullen wij vooraf een offerte uitbrengen, voordat wij extra kosten in rekening brengen. Zo kunt u zelf kiezen of u gebruik wilt maken van deze dienst(en) en krijgt u geen verassing achteraf.

Hoe lang zit ik vast aan het abonnement?

Wij houden het graag eenvoudig. Onze administratie pakketten hebben een vaste contractduur van één jaar en zijn daarna maandelijks opzegbaar. Onze hosting / domeinnaam producten hebben een contractduur van één jaar. Wij verlengen steeds met één jaar. Je krijgt hiervan tijdig een bericht.

Wat is een mutatie?

Een mutatie is een verwerkte verkoop-/inkoopfactuur en bankregel.

Wat gebeurt er als het aantal mutaties overschreden zijn?

Er geldt een overschrijdingspercentage van 5%. Tot een overschrijding van 5% hanteren wij geen extra kosten. Vervolgens zullen wij het pakket met 10 mutaties ophogen tegen een meerprijs van € 15,- per maand. Dit wordt met terugwerkende kracht verwerkt. Uiteraard zullen we dit vooraf schriftelijk melden.

Kan ik ook klant worden met een B.V.?
Ja, dat kan. Voor iedere ondernemer, groot of klein een passend pakket. Neem contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen.
Hoe stel ik een factuur op die voldoet aan de wettelijke eisen?

Bij het opstellen van een factuur moet je ervoor zorgen dat deze voldoet aan de wettelijke eisen, zoals het vermelden van jouw bedrijfsgegevens, het factuurnummer, de datum, het bedrag, de btw-specificaties en de betalingsvoorwaarden. Lees meer.

Moet ik als ZZP'er mijn boekhouding bijhouden?

Ja, als ZZP'er ben je verplicht om een boekhouding bij te houden. Het is belangrijk om al je inkomsten en uitgaven nauwkeurig te registreren om te voldoen aan de belastingwetten en om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van je bedrijf.

Hoe vaak moet ik btw-aangifte doen?

In Nederland moeten de meeste ondernemers btw-aangifte doen per kwartaal. Sommige ondernemers met een lage omzet kunnen ervoor kiezen om jaarlijks aangifte te doen. Daarnaast zijn er ondernemers die maandelijks aangifte moeten doen.

Wat zijn de deadlines voor btw-aangifte in Nederland?
  • Voor het eerste kwartaal (januari tot en met maart) is de deadline 30 april.
  • Voor het tweede kwartaal (april tot en met juni) is de deadline 31 juli.
  • Voor het derde kwartaal (juli tot en met september) is de deadline 31 oktober.
  • Voor het vierde kwartaal (oktober tot en met december) is de deadline 31 januari van het volgende jaar.

Let op dat als je ervoor kiest om maandelijks aangifte te doen, de deadline aan het einde van de volgende maand valt. Dus bijvoorbeeld de aangifte voor januari moet uiterlijk eind februari worden ingediend.

Zorg ervoor dat je altijd de officiële richtlijnen van de Belastingdienst volgt.

Welke belastingen moet ik betalen en hoeveel?

Als ondernemer moet je verschillende belastingen betalen, waaronder inkomstenbelasting, omzetbelasting (btw) en eventueel vennootschapsbelasting. Het bedrag dat je moet betalen, hangt af van jouw winst, omzet en eventuele aftrekposten.  

Welke rechtsvorm past het beste bij mijn bedrijf?

De keuze van de rechtsvorm voor jouw bedrijf hangt af van verschillende factoren, zoals aansprakelijkheid, fiscale aspecten en samenwerking met anderen. Veelvoorkomende rechtsvormen zijn een eenmanszaak, vennootschap onder firma (VOF), besloten vennootschap (BV) en naamloze vennootschap (NV).

Hoe is de bereikbaarheid?

Ortaq vindt het belangrijk om in contact te blijven met onze klanten. Wij hanteren hiervoor meerdere communicatiekanalen. Je kunt telefonisch contact opnemen op werkdagen tussen 08:30 t/m 17:00 uur. Daarnaast hebben wij de beschikking tot een Bedrijfs-Whatsapp nummer. Hierdoor zijn wij beter bereikbaar voor onze klanten. Uiteraard kan je ook mailen naar contact@ortaq.nl voor jouw vragen of een afspraak inplannen om op bezoek op locatie af te spreken.

Kan ik halverwege het jaar overstappen naar Ortaq?

Ja, het is mogelijk om halverwege het jaar over te stappen naar Ortaq. Wij factureren voor de maanden die wij in de administratie voor jou verwerkt hebben. Overstappen van boekhouder of administratiekantoor.

Is overstappen moeilijk?

Nee! Als je gebruik maakt van onze overstapservice merk jij hier zo min mogelijk van. En het is kosteloos.

Stappenplan

Stap 1: Vul het opzegformulier in

Stap 2: Kies je abonnementsvorm Starters, Eenmanszaak, BV / VOF of Alles-in-1

Stap 3: Jij ontvangt een opzegbrief per e-mail, deze kan je ondertekenen en naar ons retourneren

Stap 4: Wij zorgen voor een geruisloze overdracht van je administratie naar Ortaq

Hoe start je een BV op?

Een bv oprichten is niet hetzelfde als langs de KVK gaan om een eenmanszaak in te schrijven. Ortaq zorgt voor de oprichting van jouw besloten vennootschap op een snelle en voordelige manier. Lees verder.

Hoe kan ik mijn administratie aanleveren?
Wij bieden verschillende mogelijkheden aan voor het aanleveren van uw administratie. Zowel digitaal als via papier. Je levert de administratie aan naar wens en wij doen de rest.
Op welke locatie werken jullie?
Wij zijn gevestigd in Den Haag. Ons werkgebied blijft niet beperkt tot omgeving Zuid Holland.
Moet ik een aparte zakelijke bankrekening hebben als ZZP'er?
Hoewel het niet verplicht is, wordt het ten zeerste aanbevolen om een aparte zakelijke bankrekening te hebben als ZZP'er. Dit maakt het gemakkelijker om je zakelijke transacties te scheiden van je persoonlijke financiën, wat belangrijk is voor een nauwkeurige boekhouding en belastingaangifte.
Wat is het verschil tussen boekhouding en financiële administratie?

Boekhouding en financiële administratie worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een subtiel verschil. Boekhouding verwijst naar het proces van het vastleggen en rapporteren van financiële transacties, terwijl financiële administratie een breder begrip is dat ook taken omvat zoals het beheren van crediteuren en debiteuren, het opstellen van budgetten, het beheren van loonadministratie en het uitvoeren van financiële analyses.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 070 783 00 88

ShiroHige
ShiroHige
16/09/2023
Abdel
Abdel
16/09/2023
Mini Little Star
Mini Little Star
28/05/2023
Ghost
Ghost
17/04/2023
Supper geholpen zeer vriendelijk.
Felix Wassmann
Felix Wassmann
09/02/2023
I recently started my own company and Serkan plus the whole Ortaq team have been very professional and very quick in setting everything up and handling all bookkeeping and payroll tasks for me. I can definitely recommend their services!
Mohamed L
Mohamed L
26/12/2022
De service die wij van dit bedrijf hebben ontvangen, is uitstekend. Het team is erg vriendelijk en professioneel, en ze hebben ons geholpen met het opstarten van een nieuw bedrijf en alles is tijdig afgerond. We kunnen het bedrijf zeker aanbevelen aan anderen.
Car
Car
28/11/2022
Ontzettend fijn bedrijf. Ik raad iedereen mijn boekhouder aan de service is top en word altijd netjes en op tijd geholpen
Ahmet onder
Ahmet onder
20/10/2022
Sinds kort als zzper aan de slag en ben heel erg tevreden over mijn boekhouder. Neemt echt tijd voor je administratie controleerd en ziet alles optijd. Denk tijdig met je mee en geeft hele goeie adviezen. Zeker een aanrader! Schildersbedrijf Onder
mitch
mitch
19/10/2022
Super service van dit boekhoudkantoor! Mijn vragen worden altijd super snel beantwoord en ze helpen mij goed met mijn nieuwe onderneming! Een zekere aanrader!
Yasmin Beekie
Yasmin Beekie
19/10/2022
Super ! Wij zijn zeer tevreden
review schrijven

Diensten

Dit doen wij voor je

Wij maken jouw administratie makkelijk en overzichtelijk.

Focus je op datgene waar jij goed in bent. Laat administratie aan ons over!

administratie boekhouding ortaq

Administratie & Boekhouding

Vakkundig en persoonlijk financiële admini­stratie. Als ZZP’er en ondernemer staat administratie en boekhouden niet op je primaire lijst van werkzaamheden.

Lees meer

belastingaangifte ortaq

Belastingaangifte

Als ondernemer heb je met meerdere aangiftes te maken. Betaal niet langer teveel belasting en voorkom hoge boetes en naheffingen.

Lees meer

salarisadministratie ortaq

Salarisadministratie

Salaris­administratie uitbesteden. Zorgen over de salarisadmini­stratie? Wij staan voor je klaar en denken graag met je mee.

Lees meer

grafisch diensten ortaq

Grafisch totaalpakket

Een goede logo en een zakelijke website? Wij verzorgen een totaalpakket aan grafisch ontwerp.

Lees meer

Hoe kunnen we je helpen?

Telefoon

Bel ons ma t/m vr van 08:30 tot 17:00 op 070 783 00 88.

E-mail

E-mail ons 24/7 op contact@ortaq.nl. We reageren zo snel mogelijk.

WhatsApp

Wij beantwoorden je vragen van ma t/m vr van 08:30 tot 17:00.

Pin It on Pinterest