Boekhouder Eenmanszaak

Alles wat je moet weten over een eenmanszaak

Bij een eenmanszaak drijft een natuurlijk persoon een onderneming waarbij hij/zij aansprakelijk is voor de schulden die namens of door hem is aangegaan.

Bij een eenmanszaak is dus geen onderscheid tussen zakelijke schulden en privé schulden. Een eenmanszaak dient zich in te schrijven bij de kamer van koophandel en kan direct daarna starten met ondernemen. Ook kunnen bij een eenmanszaak medewerkers werkzaam zijn.

Wanneer geen werknemers in dienst zijn van een éénmanszaak en de ondernemer zelfstandig de werkzaamheden verricht wordt gesproken van een zelfstandige zonder personeel (ZZP’er).

Zelfstandige zonder personeel (ZZP’er).

Deze vorm wordt door veel starters gekozen, omdat een eenmanszaak snel opgericht kan worden tegen lage kosten. Ook kent het voor starters fiscale voordelen, waardoor je minder belasting betaalt. Dit maakt het aantrekkelijker voor starter om te kiezen voor de eenmanszaak. Verwacht je in het eerste jaar al direct een winst boven €100.000,- te realiseren, dan is het wellicht interessant om te kiezen voor een bv.

Ortaq is het administratiekantoor voor de ZZP en MKB ondernemer met een eenmanszaak of BV. Wij werken door heel Nederland voor ZZP’ers en MKB ondernemers.

Wat kost een boekhouder voor zzp?

Bij ons kun je jouw boekhouding uitbesteden tegen een vast bedrag per maand.  Al voor € 69,- per maand zorgen wij voor jouw complete financiële administratie.

Start nu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle recente ontwikkelingen in de financiële en fiscale wereld?