Naheffingsaanslag BTW: Tips voor boetes & bezwaar

Datum: 12 dec, 2023
Categorie: Advies
Boekhouder met exact online

Een diepgaande duik in de naheffingsaanslag BTW en wat te doen bij ontvangst

Ontdek hoe je omgaat met een naheffingsaanslag BTW. Tips over boetes, bezwaar maken en betalingsopties. Ortaq helpt je met elke stap.

De wereld van belastingen is complex en vol verrassingen. Een van deze onverwachte wendingen kan de naheffingsaanslag van de BTW zijn. Deze blog onthult wat een naheffingsaanslag is, wie deze uitgeeft, wanneer je deze kunt verwachten, waarom je er een kunt ontvangen, en hoe het bedrag wordt vastgesteld.

Uitgever van de naheffingsaanslag: De Belastingdienst

De Belastingdienst, als de Nederlandse belastingautoriteit, is verantwoordelijk voor het uitgeven van de naheffingsaanslag BTW. Deze overheidsinstantie houdt toezicht op belastingnaleving en signaleert afwijkingen die kunnen leiden tot een naheffingsaanslag.

Wat is een Naheffingsaanslag BTW?

Een naheffingsaanslag BTW is een officieel document dat aangeeft dat correcties nodig zijn op eerder aangegeven BTW-bedragen. Fouten in de aangifte of het niet tijdig betalen van verschuldigde belastingen kunnen tot deze correcties leiden.

Wanneer ontvang je een Naheffingsaanslag?

Een naheffingsaanslag kan worden ontvangen bij discrepanties tussen aangegeven en daadwerkelijk verschuldigde BTW. Dit kan voorkomen bij het indienen van de reguliere BTW-aangifte, die meestal per kwartaal of jaarlijks wordt ingediend, afhankelijk van de bedrijfsgrootte.

Waarom ontvang je een Naheffingsaanslag?

Verschillende redenen kunnen leiden tot een naheffingsaanslag, waaronder fouten in de aangifte, te late indiening, of verkeerde toepassing van belastingtarieven.

Hoe hoog is het bedrag van de Naheffingsaanslag?

Het bedrag van de naheffingsaanslag hangt af van geconstateerde afwijkingen. Het omvat het niet-betaalde of onjuist berekende BTW-bedrag, vermeerderd met boetes en rente. De hoogte varieert op basis van de ernst van de fouten en de duur van de afwijking.

Een naheffingsaanslag van de BTW kan onverwachts komen, maar het is cruciaal om serieus te reageren. Een zorgvuldige controle van BTW-aangiften en tijdige betalingen kunnen helpen om correcties te voorkomen. Bij twijfel is professioneel advies raadzaam.

Wat te doen bij ontvangen naheffing? Neem snel contact op met Ortaq administratie!

Heb je een naheffingsaanslag ontvangen? Het is essentieel om snel te handelen. Neem direct contact op met Ortaq administratie voor professioneel advies en nauwkeurige beoordeling van de aanslag.

Waarom Ortaq Administratie?

Ortaq administratie, gespecialiseerd in belastingzaken, staat klaar om de naheffingsaanslag grondig te analyseren en, indien nodig, bezwaar in te dienen namens jou.

Waarom snel handelen?

Het is van groot belang om direct actie te ondernemen, aangezien snel handelen de kans vergroot om de aanslag aan te passen als gevolg van niet-tijdige aangifte.

Kosten bezwaar indienen: €65,-

Ortaq administratie biedt een efficiënte service tegen een vast tarief van €65,- voor bezwaar indienen bij een naheffingsaanslag zonder omzet. Dit transparante tarief dekt professionele beoordeling, opstellen van het bezwaarschrift en vertegenwoordiging bij de Belastingdienst.

Voor vragen, neem direct contact op met Ortaq administratie. Wij helpen je effectief met belastingkwesties en minimaliseren mogelijke financiële gevolgen.

Wij maken graag kennis met jou

Bij ons werken we volledig digitaal en staan we klaar om ondernemers in heel Nederland te helpen!

Ons blog

Kennis en advies

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ervaringen.

Wat is een creditfactuur / creditnota?

Een factuur crediteren: Wat is het en wanneer doe je dit? Een creditfactuur, ook wel creditnota genoemd, is een...

Wat is een BIC nummer / BIC code?

BIC nummer / BIC code?Het BIC-nummer, of Bank Identifier Code, is een internationale standaard voor het identificeren...

Wat is het DGA salaris in 2024?

Wat is DGA salaris en hoeveel moet het in 2024 minimaal zijn? In 2024 gaat het salaris voor DGA's omhoog naar €56.000,...

Betaalbaar ZZP boekhouder v.a. €69,- per maand

Betaalbaar boekhouder voor de zzp’er. Boekhouder voor zzp. Ben je op zoek naar een boekhouder voor zzp er?

Hoe lang moet je financiële administratie bewaren?

Belastingdienst bewaarplicht: Hoe lang je administratie moet bewaren Als ondernemer weet je dat een nette...

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van alle recente ontwikkelingen in de financiële en fiscale wereld.

Ervaringen van onze klanten

ortaq icon trustoo

“Uitstekende communicatie, goede begrijpbare uitleg…”

⭐⭐⭐⭐⭐

ortaq icon trustoo

“Zeer ervaren en deskundig…”

⭐⭐⭐⭐⭐

ortaq icon trustoo

“Snel, direct en fijn contact, Ortaq heeft mij enorm geholpen…”

⭐⭐⭐⭐⭐

Lees hier meer blogs

Wat is een creditfactuur / creditnota?

Een factuur crediteren: Wat is het en wanneer doe je dit? Een creditfactuur, ook wel creditnota genoemd, is een essentieel document binnen de boekhouding. Het wordt gebruikt om fouten in eerdere facturen te corrigeren of om terugbetalingen te verwerken bij...

Wat is een BIC nummer / BIC code?

BIC nummer / BIC code?Het BIC-nummer, of Bank Identifier Code, is een internationale standaard voor het identificeren van banken en hun filialen. Deze code is essentieel voor het verwerken van internationale betalingen en zorgt voor een snelle en veilige overdracht...

Wat is het DGA salaris in 2024?

Wat is DGA salaris en hoeveel moet het in 2024 minimaal zijn? In 2024 gaat het salaris voor DGA's omhoog naar €56.000, vergeleken met €51.000 in 2023. Ben je de eigenaar van een besloten vennootschap (BV)? Dan is het gebruikelijk om de rol van Directeur...

Betaalbaar ZZP boekhouder v.a. €69,- per maand

Wij zijn er voor zzp'ers en mkb bedrijven die zoeken naar een boekhouder ZZP vanaf 69,- euro per maand Ben je op zoek naar een boekhouder voor zzp'er? Er zijn zzp’ers die hun boekhouding helemaal zelf doen.Je kan ervoor kiezen om je boekhouding zelf te doen of (een...

Hoe lang moet je financiële administratie bewaren?

Belastingdienst bewaarplicht: Hoe lang je administratie moet bewaren Als ondernemer weet je dat een nette administratie de ruggengraat vormt van jouw bedrijf. Niet alleen helpt het je om inzicht te krijgen in je financiële gezondheid, maar het is ook cruciaal voor het...

Hoe kunnen we je helpen?

Telefoon

Bel ons ma t/m vr van 08:30 tot 17:00 op 070 783 00 88.

E-mail

E-mail ons 24/7 op contact@ortaq.nl. We reageren zo snel mogelijk.

WhatsApp

Wij beantwoorden je vragen van ma t/m vr van 08:30 tot 17:00.

Pin It on Pinterest